Fridays For Future: 15 de març

Inici > Notícies > Fridays For Future: 15 de març
12/03/2019

El dia 15 de març és el dia assenyalat per el llançament del moviment activista contra el canvi climàtic. Aquest dia, està convocada una gran vaga d'estudiants a nivell internacional promoguda per la iniciativa #Fridaysforfuture.

Què és el Fridays for future?

Fridays For Future és un moviment que va ser iniciat per la jove sueca Greta Thunberg, per reivindicar el fet que si no es prenen les mesures adequades per part dels màxims dirigents, la situació del planeta serà irreversible. La iniciativa s’ha anat fent molt coneguda sobretot per part del sector jove que realitza mobilitzacions arreu del món, fins al punt que la campanya s’ha fet viral.

Quines mesures reclama als governs Fridays for future?

El moviment Fridays For Future bàsicament reclama seguir l’Acord de París (2015) i l’informe de la IPCC. Tot i que aquests declaren que s’ha de limitar l’augment de la temperatura global de la terra respecte dels períodes preindustrials als 2ºC, Fridays For Future demana mantenir-nos per sota dels 1’5ºC (actualment ens trobem a un grau més), ja que si no, es pot arribar a un període de no retorn i això pot derivar en una crisi a nivell mundial, tenint un clima que afectaria en gran mesura a animals i humans". 

Arxivat a: General