Alcohol i conducció

Inici > Notícies > Alcohol i conducció
30/06/2019

L'alcohol és un altre dels factors de risc més freqüentment implicats en els accidents de trànsit. Com veuràs en aquest capítol, són moltes les morts que es poden evitar si tots fem una consum responsable de l'alcohol i mai conduïm sota els efectes. Per exemple, s'ha arribat a calcular que de cada 100 accidents mortals, l'alcohol està implicat d'una manera o altra en entre 30 i 50 d'ells.

Les dades que tenim dels sinistres de trànsit causats pel alcohol són esgarrifoses. Segons les dades de l'INTCF (Instituto Nacional de Toxicología y Ciencias Forenses) l’any 2015, el 29% dels conductors i el 21% dels vianants morts van superar els límits d'alcohol en sang. L'alcohol és una substància freqüentment consumida al nostre país. Segons les enquestes, un 42% dels conductors espanyols beuen i condueixen alguna vegada.

Encara que la teva experiència particular pugui fer-te pensar el contrari, si beus i condueixes amb freqüència és només una qüestió de temps que acabis per patir un accident. Seguiràs temptant a la teva sort?

Evita les distraccions i concentra’t durant la conducció!

Arxivat a: Catalunya