Canvia el xip. Recicla'ls!

02/12/2019

Nova campanya de foment de la recollida de residus d'aparells elèctrics i electrònics

Coincidint amb el Black Friday, l’Agència Catalana de Residus inicia una campanya amb el lema " Canvia el xip, Recicla’ls! " per fomentar la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE).

La Generalitat, mitjançant l’Agència de Residus de Catalunya organitza, des del 2016, aquesta campanya de foment de la recollida selectiva de residus d’aparells elèctrics i electrònics, amb l’objectiu d’incrementar els resultats en aquest àmbit.

L’objectiu de la campanya és la de sensibilitzar i aprofundir amb el concepte d’allargar la vida útil dels aparells, promovent sobretot la reparació i reutilització d’aquests. Es vol implicar a la societat en el canvi de sistema cap a una economia cada vegada més circular i sostenible que prioritza el reaprofitament i la valorització dels residus com a productes nous.

2 punts forts

Un d’ells, és animar a la ciutadania a dipositar els aparells elèctrics en els punts de venta específics, els punts verds. Hi ha vàries opcions:

- Dipositar-los a les deixalleries municipals

- Retornar els aparells petits a les botigues d’electrodomèstics de més de 400 m2.

- I si comprem online, el venedor té l’obligació de recollir de manera gratuïta el nostre aparell elèctric o electrònic antic.

Les biblioteques seran un altre dels punts forts. Acolliran tallers, exposicions, vídeo fòrums, contacontes, punts de llibre i altres accions de conscienciació, per difondre la importància de gestionar correctament els residus. A més, s’instal·laran nous punts verds de recollida d’aquests aparells a les 120 biblioteques implicades.

Es col·locaran punts d’informació a quatre centres comercials de gran afluència, amb jocs, activitats amb contes, mags, exposicions i tallers durant tot el cap de setmana, adreçats a tota la família. També organitzaran accions d’aquest tipus 20 botigues d’electrodomèstics a tot Catalunya.

Així mateix, la campanya arribarà a les places de 16 municipis de Catalunya amb més de 50.000 habitants, on un equip informador convidarà la ciutadania a participar en jocs sobre el reciclatge.

Arxivat a: General, Catalunya